Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågor som vi får om tjänsten på Citorent.com. Har du fortfarande fler frågor som du inte får svar på genom att läsa här kan du alltid kontakta oss på support@citorent.com


Gäller min försäkring för det jag hyr ut?

Din hemförsäkring gäller vid uthyrning av lösöre. Din vanliga försäkring gäller oftast i övriga fall också, men det är alltid bra att kontrollera med ditt försäkringsbolag kring vad som gäller, framförallt om du hyr ut fordon, bostad eller din båt.

Vems försäkring gäller om något händer?

Uthyraren är skyldig att hålla uthyrningsobjektet försäkrat och anmäler till sitt försäkringsbolag om objektet skadats. Vi rekommenderar att ni vid uthyrningen använder Citorents avtalsmall och där fyller i vilken självrisk som hyrestagaren ska stå för i händelse av skada.

I Citorents avtalsmall finns även utrymme för att fylla i objektets skick och eventuella befintliga skador vid överlämningen. Vi rekommenderar att använda detta fält för att undvika eventuella meningsskiljaktigheter vid återlämnandet.

Hur får jag betalt?

Betalningen sköter hyrestagaren och uthyraren vid överlämningen av produkten. Uthyraren kan därför ta betalt via swish, kontantbetalning, banköverföring eller annat önskat sätt.

Vad kostar det?

För hyrestagaren kostar tjänsten ingenting att använda, utan är helt gratis. Det är också kostnadsfritt att lägga upp fritt antal produkter för uthyrning. För uthyraren tar Citorent däremot ut en förmedlingsprovision på 10% av uthyrningspriset vid genomförd uthyrning. Uthyraren får månadsvis en faktura via e-post skickad till sig från Citorent där alla uthyrningar finns samlade. Har uthyraren däremot inte hyrt ut något, så kostar det inte heller något.

Kan man avboka?

Det går att avbryta en bokning genom att gå in på den aktuella bokningen och där klicka på "Avbryt".

Hur gör jag för att hyra ut?

Till att börja med behöver du vara medlem på Citorent.com. När du är inloggad klickar du på "Ny produkt" i menyraden. Därefter fyller du information om produkten och laddar upp en bild. Sedan är du redo att ta emot bokningar. Svårare än så är det inte!

Vilket skick ska produkten lämnas över i?

Produkten ska vara hel och ren samt motsvara beskrivningen som finns för produkten i annonsen.

Vem ska jag kontakta om jag har frågor kring uthyrningen?

Alla frågor kring uthyrningen sköts mellan uthyraren och hyrestagaren. Efter genomförd bokning hittar du kontaktuppgifter till varandra på sidan för den aktuella bokningen.

Vad gör jag om det jag har hyrt går sönder?

Om något går sönder eller liknande under hyresperioden kontaktar du omgående uthyraren för att meddela detta. Det är alltid hyrestagaren och uthyraren som ska komma överens i dessa ärenden. I avtalet ska ni ha kommit överens om vad som gäller vid skada, såsom självrisk eller liknande.

Vad gör jag om jag blir försenad eller förhindrad att komma till överlämningen?

Kontakta omgående den andra parten för att meddela detta.

Hur ökar jag mina chanser för att hyra ut?

En bra bild är väldigt viktigt för att öka intresset för din produkt. Säkerställ även att du har en utförlig och välskriven beskrivning för produkten.

Vad ska visas upp vid överlämningen?

Båda parter bör visa giltig fotolegitimation. Personnummer och typ av legitimation bör även antecknas på avtalet.

Hur beskattas jag för uthyrning av privata ägodelar?

Inkomst från uthyrning beskattas som inkomst av kapital och ska tas upp i din deklaration. För mer information, besök Skatteverkets hemsida.